FOREDRAG

 

brødrene Nielsen: fra Bjelkes Allé til besættelsen

Dette er den utrolige historie om Harald, Kai og Aage. Tre arbejderknægte fra Nørrebro, der som de første danske frivillige drog i krig i Den Spanske Borgerkrig (1936-39) i kampen for det unge spanske demokrati. Efter en lang krigsdeltagelse vendte de tilbage til Danmark, hvor de under den tyske besættelse i 1942 var blandt grundlæggerne af de første, kommunistiske sabotagegrupper i København, det senere BOPA. Modstandskampen fik alvorlige konsekvenser for dem alle.

To af forfatterne bag bogen Brødrene Nielsen: Breve fra Den Spanske Borgerkrig fortæller i foredraget den utrolige og spændende historie om de første danske spaniensfrivillige og modstandsbevægelsens pionere.

Varighed: 1,5 time

Foredragsholder(e): Albert Scherfig, Charlie Krautwald eller Daniel Madsen.

Pris: 3.000 kr. plus transportomkostninger.
(frivillige organisationer: skriv til os for et godt tilbud)

 

Hans Scherfig som collagekunstner

Forfatteren og maleren Hans Scherfig er kendt for sine idylliske jungle- og savannemalerier og samfundsrevsende romaner, men en mere ukendt side af hans kunstneriske produktion var hans collageværker. Billedcollager var blandt hans allerførste grafiske produktion som barn, og som voksen skabte han en række collagebøger til sine børnebørn.

Med udgangspunkt i Forlaget Nemos udgivelse af Lukas’ bog (2013) og Christines bog (2018) fortæller historiker Charlie Emil Krautwald om Hans Scherfigs mindre kendte collageproduktioner og diskuterer deres plads i hans øvrige kunstneriske og politiske arbejde.

Varighed: 1 time

Foredragsholder: Charlie Emil Krautwald

Pris: 2.000 kr. plus transportomkostninger
(frivillige organisationer: skriv til os for et godt tilbud)

 

Søren Mau:
stem ikke til valget

Det danske politiske system er udemokratisk, og ved at stemme opretholder og støtter man dette system. Ud fra et konsekvent demokratisk synspunkt bør man derfor lade være med at stemme til folketingsvalget

Dette er det opsigtsvækkende budskab, som Søren Mau, forfatter til den anmelderroste bog Hæv stemmen!, der udkom på Forlaget Nemo i 2015, vil forfægte i dette foredrag. På baggrund af en konkret analyse af den nuværende politiske situation, partiernes udvikling og mediernes dækning af politik, forsvarer Søren Mau sofavælgerne og politikerleden som fornuftige svar på Christiansborg-cirkusset.

Varighed: 1-2 timer

Foredragsholder: Søren Mau

Pris: 3.000 kr. plus transportomkostninger